DruštvoVijesti TG

Vozači naoružajte se strpljenjem: Koji put je prohodan i kako doći/izaći iz centra Teslića za Ilinu?

Vozači u Tesliću moraće se naoružati strpljenjem zbog saobraćajnih gužvi i neprohodnih saobraćajnica. Sve je spremno za tradicionalni narodni zbor kod crkve Svetog proroka Ilije u Tesliću. Večeras i sutra očekuje se prisustvo više hiljada ljudi. Već su postavljeni šatori uz glavnu saobraćajnicu.

Ranijih godina, tokom trajanja proslave hramovne slave i narodnog saborovanja, saobraćaj je bio zatvoren, ali su svi vozači mogli da koriste alternativni putni pravac preko Margite kako bi došli u centar Teslića. To ove godine neće biti moguće jer je u toku rekonstrukcija gradskog mosta i saobraćaj je zatvoren.

Zbog dolaska velikog broja Teslićana iz inostranstva u gradu su već velike gužve u saobraćaju, a mnogi se pitaju šta ih tek očekuje i koji putni pravci će biti prohodni za redovne potrebe, ali i u slučaju, ne daj Bože, određenih zdravstvenih problema.

To pitanje postavljeno je i zamjeniku načelnika Teslića Milovanu Stankoviću na protekloj sjednici lokalnog parlamenta. On je rekao da su projekti koji se rade veoma značajni za unapređenje života u urbanom dijelu opštine Teslić.

„Svjesni smo mi da ide Ilindan. Imamo dogovore sa Policijskom stanicom Teslić. Obezbijediće se za svaki slučaj neophodno funkcionisanje tog dana tim dijelom gdje se dešava ta vjerska manifestacija“, rekao je Milovan Stanković.

Ukoliko Teslićani, ali i turisti u ovoj opštini, imaju potrebu da dođu ili izađu iz centra grada imaće priliku da koriste put preko Barića.

„Ne znam, nisam još prolazio, ali se iskreno nadam da je taj put preko Barića označen jer znamo da se onima koji ga ne koriste često nije lako snaći zbog više makadamskih puteva na tom dijelu“, komentar je jednog od Teslićana na društvenim mrežama.

Teslićki Glas

Back to top button