Sport

Vanja Subašić, predsjednik ŽKK “WBS” Teslić: Naše košarkašice su odlična promocija grada

Ženski košarkaški klub “WBS” iz Teslića odigrao je svoju prvu prvenstvenu utakmicu i ostvario istorijsku pobjedu na gostovanju kod “Slobode”. Bila je to prva utakmica u Prvoj ligi prvog teslićkog Ženskog košarkaškog kluba.

Tim povodom za portal BHbasket govorio je Vanja Subašić, koja obavlja funkcije trenera i predsjednika kluba.

“Nakon nekoliko uspešnih sezona u Ligi mladih KSRS i nastupa na polufinalnim turnirima KS BIH, ove godine smo se odlučili da igramo 1.ŽLRS, pa smo iz toga razloga osnovali ŽKK VBS TESLIĆ. Trenerski i igrački kadar je isključivo plod našeg rada u proteklom periodu i svi smo djeca Teslića. Prvi nastup i odmah pobjeda u gostima nam svima mnogo znači i daje nam motivaciju da još bolje radimo. Djevojke su presretne da mogu da se predstave kroz seniorsku ligu i pokažu šta znaju i umiju”, govori Subašić i nastavlja:

“Za Teslić grad ovo je dobra promocija i historijski momenat kada je u pitanju ženska košarka. Iz tog razloga u klubu se nadamo da neće izostati direktna podrška. Klub ima ambiciju da se predstavi na najbolji način i da ostvari najbolji mogući rezultat, a sredina tabele bi bila zadovoljstvo”, govori Subašić i ističe:

“Pored seniorki, takmičimo se zvanično sa pionirkama i mlađim pionirkama. Pored tih selekcija imamo mini basket i bejbi basket što ukupno čini članstvo kluba sa 70-tak košarkašica”, zaključio je Subašić.

S obzirom da je klub tek nedavno osnovan u ŽKK “WBS” traže sponzore kako bi nastavili da grade žensku košarku u svojoj opštini.

Izvor: bhbasket.ba/TG

Back to top button