DruštvoVijesti TG

U Ugodnoviću zabranili mobilne telefone u školi

U Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Ugodnoviću kod Teslića, a u dogovoru roditelja i nastavnika, zabranjeno je donošenje mobilnih telefona u školu.

Detanje pogledajte u saopštenju škole.

OBAVJEŠTENJE ZA RODITELJE I UČENIKE O UPOTREBI MOBILNIH TELEFONA

Na osnovu dogovora Savjeta roditelja, Nastavničkog vijeća i Školskog odbora, škola je donijela “internu” odluku o zabrani donošenja mobilnih telefona u školu i njihove upotrebe u školi.

Ukoliko učenik iz opravdanog razloga (bolest ili drugi razlog) ponese mobilni telefon u školu, dužan je da prije početka nastave o tome obavijesti učitelja, razrednog starješinu ili nekog od predmetnih nastavnika. Ako učenik ima potrebu da pozove roditelja iz nekog razloga, može da se obrati bilo kojem učitelju, nastavniku, upravi škole i da poziv izvrši sa školskog telefona.

Ako se kod učenika pronađe mobilni telefon, isti će biti oduzet i predat pedagogu škole te će o oduzimanju biti obaviješten direktor škole. Oduzeti telefon može preuzeti samo roditelj djeteta koji će odmah biti upoznat sa tim.

Navedena odluka je donesena u interesu i na korist učenika, kako bi se podstakla socijalizacija među učenicima, koja je u posljednje vrijeme znatno smanjena. Takođe, uprava škole, učitelji i nastavnici primijetili su da se situacija znatno poboljšala kada je u pitanju učenje i vladanje učenika, što je i bio krajnji cilj donesene, gore navedene, odluke. Smatramo da smo promišljeno donijeli ovu odluku i jedna smo od prvih škola na opštini Teslić, a i šire, koja se odlučila na ovakvu mjeru.

Back to top button