DruštvoPolitikaVijesti TG

Teslićki trgovci nedjeljom sa svojim porodicama?

Nedjelja bi trebala biti neradna u trgovinskim radnjama na području Teslića, kao što je to slučaj u nekim drugim opštinama i gradovima, smatra Siniša Gavrić, odbornik u lokalnom parlamentu. On je danas podnio inicijativu da se pokrene procedura kako bi se to i realizovalo.

Hoće li trgovci u Tesliću imati neradnu nedjelju?

„Podnio sam inicijativu da se donese Odluka o neradnoj nedjelji u svim trgovinskim objektima u opštini Teslić. Rad se ne može posmatrati samo kao ekonomska kategorija koja se mjeri samo brojem kupaca i ostvarenim profitom. Rad nedjeljom ima mnogo značajnije društvene, ali i zdravstvene aspekte. To treba da bude dan kada će zaposleni u trgovinskim objektima moći da provedu sa svojom djecom i porodicom“, rekao je Gavrić na današnjoj sjednici Skupštine opštine Teslić.

Inače, još 2019. godine je iz granskog Sindikata upućena inicijativa o neradnoj nedjelji Savezu opština i gradova Republike Srpske. Ovom inicijativom je traženo da se rad nedjeljom u trgovinama zabrani ili ograniči.

„Donošenjem ove odluke o neradnoj nedjelji u Tesliću štitila bi se i prava radnika u oblasti trgovine i zakonske odredbe po kojoj se sedmični odmor po pravilu koristi nedjeljom“, zaključio je Gavrić.

Sljedeći korak je, kaže, na Opštinskoj upravi Teslić i odbornicima skupštine opštine Teslić. O sudbini ove inicijative znaće se na narednim zasjedanjima lokalnog parlamenta.

Teslićki Glas

Back to top button