Društvo

Teslićki „Plodovi sela“: Kako su političari ukrali „pet minuta“ od 43 vrijedna radnika i izlagača? (FOTO)

Čak 43 izlagača iz Teslića i regije predstavila su danas svoje poljoprivredne proizvode iz kućne radinosti na manifestaciji „Plodovi sela – domaće je najbolje“ koja je održana u gradskom parku u Tesliću. Manifestacija je održana sa ciljem da se promovišu njihovi proizvodi. Međutim, mnogi posjetioci, ali i učesnici manifestacije, zapitali su se danas ko tu i šta zapravo promoviše?

Njihovih pet minuta, ipak, čini se, ukrali su političari. Oni su se danas, sa svih strana, sjatili u Teslić.

“Manifestaciju”Plodovi sela – Domaće je najbolje” u Tesliću uveličali su i gosti: narodni poslanik Jelena Trivić, načelnik opštine Brod Zoran Vidić, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, načelnik opštine Lopare Rado Savić i Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja u Loparama”, navedeno je u Opštinskoj upravi Teslić.

Zanimljivo je da se jednim narodnim poslanikom hvale, drugim, ipak, ne. Ono čime se nisu pohvalili u Opštinskoj upravi, ali jesu u Opštinskom odboru SPS-a je i prisustvo kolege Jelene Trivić, narodnog poslanika Gorana Selaka, koji je i predsjednik SPS-a.

Goran Selak u Tesliću

Osim njih, manifestaciji su prisustvovali i kandidati iz Teslića koji će se naći na listama SDS-a, ali i SPS-a. Zanimljivo je da su mnogi danas očekivali da vide i Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a i stranačkog šefa Milana Miličevića, načelnika Teslića. On se nije pojavio.

Nažalost, imenima političara danas su se svi hvalisali, ali imena svih 43 izlagača, vrijedna domaćina, radnika i poljoprivrednika, nigdje nismo imali priliku pročitati. I o njihovim proizvodima, vrlo šturo.

“Na štandovima su izložene razne vrste proizvoda , kao i rukotvorine i suveniri” – tek toliko rekoše u svom saopštenju iz Opštinske uprave.

Ovo su ljudi za koje je danas svi trebalo prvo da čuju. Izlagači, uglavnom poljoprivrednici, koji su i danas ostali u sjeni političara. Doduše, ruku na srce, političari jesu obilazili njihove štandove i degustirali proizvode uz obavezno fotografisanje.

Pogledajte fotografije izlagača i njihovih proizvoda.

Redakcija portala “Teslićki Glas” poziva sve izlagače da nam na mail teslickiglas@gmail.com, kao najčitanijem teslićkom portalu, slobodno dostave fotografije svojih proizvoda kako bismo ih besplatno detaljno predstavili i tako skrenuli pažnju javnosti na njihov rad.

Organizatori manifestacije “Plodovi sela – Domaće je najbolje” je Opštinska uprava – Odjeljenje za privredu i poljoprivredu, Turistička organizacija i Kulturni centar Teslić.

Svojim učešćem u programu događaj su uljepšali harmonikaški orkestar Aleksa Šantić iz Ugljevika, Anastasija Popović i kulturno – umjetnička društva iz Teslića “Vez” i “Radost”.

Načelnik opštine Milan Miličević rekao je da Teslić ima čime da se pohvali te da je predstavljen samo dio potencijala u oblasti poljoprivredne proizvodnje, domaće radinosti i turizma. On je naveo da Opštinska uprava podstiče poljoprivrednike finansijski, kroz edukacje i kroz kapitalna ulaganja.

Teslićki Glas/Opštinska uprava

Back to top button