TG intervju

Teslićanke Anja i Anastasija se okitile medaljama

U periodu od 18.06.-20.06.2024. godine, u Sarajevu, u Areni Hills (dvorane u sklopu hotela Hills) i Hotelu Hollywood, održano je finalno takmičenje 14. Plazma sportskih igara mladih.

Učešće na finalnom takmičenju uzele su i mlade Teslićanke Anja Radonić iz Šahovskog kluba ,,Mladost” Teslić i Anastasija Đurić iz Šahovskog kluba „Mat“ Teslić.

Anastasija Đurić, u konkurenciji žene do 14 godina osvojila je prvo mjesto, dok je Anja Radonić, u konkurenciji žene do 11 godina osvojila drugo mjesto, čime su se obije kvalifikovale na veliko međunarodno finale koje će se održati u avgustu, u Splitu, a na kojem će pored djece iz BiH, nastupiti predstavnici iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.
U saradnji sa lokalnim zajednicama i institucijama, ovogodišnje Igre održale su se u 46 gradova i opština, a specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH. Plazma sportske igre mladih imaju za cilj da promovišu olimpijske vrijednosti, podstiču razvoj prijateljstva, poštovanja, tolerancije i fair play-a.

Back to top button