KulturaPredstavljamoVijesti TG

Teslićanka osvojila zlato na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Srbiji!

Teslićanka Biljana Stokić, autor, novinar i urednik emisije “Narod priča” na ATV-u, osvojila je prvo mjesto na 18. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Zlatna buklija” u Srbiji.

Na ovom festivalu učestvovali su autori i urednici emisija iz zemalja bivše Jugoslavije, a takmičili su se u više kategorija i žanrova. Zlato je u jednoj od kategorija odnijela emisija “Narod priča” u kojoj je prikazan život u selu Crnča nadomak Dervente odakle su i korijeni srpskog patrijarha Porfirija.

Inače, emisiju “Narod priča”, timski rade Teslićani, novinarka i urednica Biljana Stokić i Duško Kostić, snimatelj i montažer. Za sada je iza teslićkog tima već 20 emisija koje su snimili širom Republike Srpske, od Novog Grada do Trebinja. Ova emisija, za samo šest mjeseci, postigla je značajan uspjeh i veliku gledanost.

Završna svečanost, 18. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma “Zlatna buklija” na kojoj će biti uručene prve nagrade, biće održana 5. maja 2023. godine u Srbiji u Centru za kulturu Masuka. Sa ove svečanosti “Zlatna buklija” ide u Teslić.

“Narod priča”

Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini. U spletu iskrenih priča onih koji žive od svog rada, kroz otkrivanje znamenitosti i prirodnih ljepota naše zemlje i njihovih domova, uz riječi nade i inspiracije, te uz slike od kojih se ‘rastopi’ srce, sa vedrinom koja porazi sve prepreke i probleme, Biljana Stokić će, dugogodišnjim novinarskim iskustvom, zaviriti u njihovu svakodnevicu.

Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

Emisija se emituje svake srijede na programu ATV-a od 18 časova i 20 minuta.

Emisije možete pogledati i na YouTube kanalu ovdje.

Izvor: ATV/Teslićki Glas

Back to top button