Vijesti TG

Teslićanka biciklom prešla 1200 kilometara kroz šest država! (FOTO)

Teslićanka Gordana Prodanović i njena drugarica Sanja Bučar upustile su se u jedinstvenu avanturu vozeći biciklom 1200 km i prolazeći kroz šest zemalja kako bi stigle do Bosne i Hercegovine. Ova nevjerovatna vožnja išla je dijelom poznate EuroVelo 6 rute, koja je obuhvatila Njemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku i na kraju Bosnu i Hercegovinu.

Od 27. maja do 7. juna, Gordana i Sanja su pedalale kroz prelijepe pejzaže i posjetile mnoge gradove i sela duž svoje rute. Tokom putovanja, imale su priliku upoznati različite ljude sličnih interesovanja, stvarajući nezaboravne uspomene koje će pamtiti cijeli život.

Pedalanje je zaista divan sport i avantura. Imale smo priliku da doživimo prelijepe pejzaže, upoznamo zanimljive ljude i stvorimo nezaboravne uspomene– rekla je Gordana Prodanović.

Njihov krajnji cilj bio je grad Doboj, gdje su završile svoje putovanje. Ovaj hrabri duo je inspiracija svima koji sanjaju o avanturi i istraživanju svijeta na dva točka. Njihova odlučnost, snaga i pozitivan duh tokom ovog putovanja dokazuju da su granice samo izazov koji treba prihvatiti.

Inače, Gordana je rodom iz Rastuše, udata je u Čečavu a živi u Njemačkoj, dok je Sanja Vitežanka.

Izvor: Slobodan Miletić/cecava.org

Back to top button