Vijesti TG

Teslićaninu četiri godine robije jer je mercedesom usmrtio pješaka

Teslićanin Goran C. (30) osuđen je na četiri godine robije u dobojskom Okružnom sudu jer je krajem prošle godine vozeći mercedes udario i usmrtio pješaka Slavišu Č.

Nesreća se desila 21. decembra 2021. godine oko 22. 25 časova na magistralnom putu u Ðulici kod Teslića.

Optužnom je izrečena i dvogodišnja zabrana upravljanja vozilom i oduzeta mu je vozačka dozvola na dvije godine. Prema presudi optuženi je u vrijeme nesreće u krvi imao oko 2,74 promila alkohola. On je vozilom išao iz pravca Banjaluke i vozio je nedozvoljenom brzinom od 93,3 kilometra na čas iako je dozvoljena brzina na tom dijelu puta bila 50.

Kako se navodi u presudi, optuženi je u mjestu Ðuluci udario pješaka koji je prelazio sa lijeve na desnu stranu puta, prema parking prostoru na suprotnoj strani puta. Pješaka je udario prednjim lijevim dijelom vozila dok je bio na desnoj strani kolovoza kod obilježenog pješačkog prelaza.

Dalje se navodi nakon udara pješak je nabačen na prednje vjetrobransko staklo nakon čega je odbačen ispred vozila.

Usljed toga je zadobio povrede u vidu razorenja mozga, rastave potiljačne kosti i prvog vratnog pršljena, višestruki prelom kostiju lobanje i druge povrede opasne po život zbog kojih je preminuo na licu mjesta.

Vozač je potom bez zaustavljanja nastavio vožnju u pravcu Teslića nakon čega se vratio na mjesto događaja.

U presudi se navodi se da je optuženi bio svjestan da nepropisnom i nebezbjednom vožnjom može dovesti u opasnost život ljudi, ali je pristao na nastupanje takve posljedice.

Presudom je obavezan da plati troškove sudskog postupka od 3.133,15 KM i da plati na ime paušala 150 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Izvor: Nezavisne novine

Back to top button