DruštvoKulturaVijesti TG

Teslićanin odbranio doktorsku disertaciju u Moskvi

Teslićanin Zvijezdan Kunić 27. maja ove godine je odbranio doktorsku disertaciju i postao doktor filoloških nauka na Moskovskom državnom univerzitetu “Družba naroda”.

Zvjezdan je 2015. godine završio osnovne studije na Fakultetu filolških nauka Univerziteta “Apeiron”, smjer Ruski jezik, a magistarski rad odbranio je u Moskvi na Filološkom fakultetu ruskog univerziteta “Družbe naroda”.

Od 2018. godine je doktorand istog fakulteta u Moskvi, smjer Mas mediji.

Na Moskovskom državnom univerzitetu “Lomonosov”, na Katedri za slavistiku od oktobra 2018. godine radi kao lektor za srpski jezik sa znanjem ruskog jezika.

Još kao student na Panevropskom Univerzitetu, Zvjezdan je ostvarivao vrhunske rezultate, kako u nastavi tako i u drugim aktivnostima koje su bile usko povezane za naučnu oblast kojom se bavio.

Učestvovao je u programima ljetnih škola u inostranstvu u kojima je sa kolegama predstavljao Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu i osvajali su visoka mjesta među brojnim takmičarima.

Učestvovao je i na manifestacijama Panevropskog Univerziteta i Fakulteta filoloških nauka koje su bile posvećene ruskim velikanima.

Apeiron/Teslićki Glas

Back to top button