Vijesti TG

Teslićanin Dalibor Panić novi generalni sekretar Vlade Republike Srpske!

Dalibor Panić, aktuelni savjetnik premijera Republike Srpske Radovana Viškovića biće imenovan za novog generalnog sekretara Vlade RS, saznaje CAPITAL.

“U Administrativnom centru Vlade RS u deset časova je počela sjednica starog i novog saziva Vlade RS na kojoj će biti izvršena primopredaja dužnosti između starih i novih ministara, a nakon toga će biti održana 1. sjednica nove Vlade RS”, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Na dnevnom redu 1. sjednice nove Vlade, između ostalog je i dosadašnjeg razrješenje generalnog sekretara i imenovanje novog, kao i razrješenje pomoćnika generalnog sekretara Vlade za finansije, računovodstvo i vozni park i imenovanje pomoćnika generalnog sekretara za finansijske i pravne poslove.

“Aktuelni savjetnik premijera i donedavni pomoćnik ministra trgovine i turizma Dalibor Panić koji je i šef teslićkog odbora SNSD-a biće imenovan za novog generalnog sekretara Vlade RS. On će na toj funkciji zamijeniti Sinišu Karana koji je izabran za novog ministra unutrašnjih poslova umjesto Dragana Lukača”, otkriva naš izvor i dodaje da je dosadašnji ministar pravde Anton Kasipović imao ambiciju da zamijeni Karana na mjestu generalnog sekretara Vlade, ali mu nije pošlo za rukom.

Što je tiče drugog imenovanja, naš sagovornik objašnjava da se radi samo o sitnoj promjeni organizacione strukture unutar Generalnog sekretarijata.

“Božana Marinković koja je do sada bila pomoćnik generalnog sekretara za finansije, računovodstvo i vozni park biće imenovana za pomoćnika za finansijske i pravne poslove. To praktično znači da će ona obavljati iste poslove i ostati praktično na istoj funkciji, samo je promijenjen naziv te funkcije”, objašnjava naš izvor.

Izvor: Capital

Back to top button