Vijesti TG

Teslić: U akciji “Kalibar”pronađeno vatreno oružje, jedna osoba uhapšena (FOTO)

Lice iz Teslića čiji su inicijali D.Đ. uhapšeno je danas u okviru policijske akcije “Kalibar” u kojoj je pronađena veća količina vatrenog oružja, a u toku je kriminalistička obrada nad osam lica, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Policija je na osnovu naredbe osnovnih sudova u Tesliću i Derventi izvršila pretrese na devet lokacija na području ove dvije lokalne zajednice.

U akciji je pronađen i oduzet puškomitraljez “PM-84” sa pripadajućim spremnikom, jedna automatska puška sa pripadajućim okvirom, dvije ručno prepravljene puške, jedan pištolj, tri lovačke puške, oko 500 metaka različitog kalibra i drugi predmeti.

Foto: Policijska uprava Doboj

U toku je kriminalistička obrada lica čiji su inicijali D.Đ, D.O, D.M, M.T, Z.S, N.K, Z.R. svi sa područja opštine Teslić i lica M.A. sa područja grada Derventa.

Protiv ovih lica će nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Foto: Policijska uprava Doboj

Policijska akcija realizovana je u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Izvor: SRNA

Back to top button