Vijesti TG

Teslić: Goran Bjelac (22) osuđen je na šest godina zatvora

Goran Bjelac (22) osuđen je na šest godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje članova porodice Livnjak, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Osnovni sud u Tesliću optuženom je ujedno izrekao i mjeru bezbjednosti, odnosno oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od pet godina.

Ova mjera primjenjivaće se u vrijeme kada optuženi ne bude bio u zatvoru.

Suđenje Bjelcu počelo je u martu ove godine, a ostaće upamćeno po svjedočenju djevojke optuženog koja je tvrdila da nije vidjela trenutak kada je Bjelac autom prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u auto u kojem se vozila porodica Livnjak.

Nesreća se dogodila 15. avgusta 2020. oko 23.20 u mjestu Buletić, na magistralnom putu Banjaluka-Teslić.

U nesreći su učestvovali “audi A6” koji je vozio optuženi Bjelac i “fijat” za čijim volanom je bio Zoran Livnjak.

Prema optužnici, vozač “audija” i optuženi Bjelac u vrijeme teške nesreće bio je pod zabranom upravljanja vozilom “B” kategorije zbog ranije prebrze vožnje.

Vozač “audija” je u potpunosti prešao u suprotnu, lijevu kolovoznu traku i svojim prednjim desnim bočnim dijelom udario u prednji desni bočni dio fijata – navodi se u optužnici dobojskog Okružnog tužilaštva, koja je potvrđena još u maju prošle godine.

Nakon direktnog sudara na mjestu nesreće poginuli su majka i kćerka, Svetlana (37) i Dragana (19) Livnjak.

Teško povrijeđeni Zoran i njegova četvorogodišnja kćerka Sofija prebačeni su u UKC Republike Srpske. Zoran je nažalost podlegao par dana kasnije usljed teških povreda glave.

Izvor: Srpskainfo

Back to top button