Vijesti TG

Teslić: Akcija “Kosu skrati, hrabrost vrati” sutra na platou “Prosvjete” (VIDEO)

Mladi socijaldemokrati tradicionalno i ove godine obilježavaju „Zlatni septembar“ – mjesec posvećen djeci oboljeloj od malignih bolesti. Tim povodom sutra, 4. septembra, od 11 do 16 časova održaće akciju pod nazivom „Kosu skrati, hrabrost vrati“ na plaotu teslićke “Prosvjete”.

Riječ je o akciji doniranja kose za izradu perika djeci oboljeloj od malignih bolesti.

“Ponosni smo što se naša humanitarna akcija odvija već četvrtu godinu za redom i sretni smo što svake godine dolaze ljudi koji su sa nama od prve godine i uvijek rado podrže akciju. Sva prikupljena kosa se svake godine odnese u roditeljsku kuću “Iskra” gdje se dalje sortita i od tog materijala se izađuju perike za mališane koji tokom liječenja zbog posljedica hemoterapije ostaju bez kose. Za izradu jedne perike potrebno je 8 do 10 donatora i minimalna dužina kose koja je upotrebljiva za izradu perike je 10cm”, kaže Predrag Dević, organizator akcije.

Potrebno je da je kosa koja se donira nije tretirana farbama i bojama za kosu.

“Svake godine sa nama su naše vrijedne frizerke Magdalena, Božana, Daliborka i sve on koje žele da nam se pridruže mogu to da učine. Isto tako želim da se zahvalim svim onim salonima koji tokom cijele godine prikupljaju kosu i tad dan je donesu i daruju. Sretni smo što je naša humanitarna akcija postala tradicija koja svake godine u mjesecu septembru dokaže koliko su humani teslićani. Kao i svake godine uz akciju gdje prikupljamo kosu za perike i ove godine postavicemo kutiju za novac gdje naši sugrađani mogu da doniraju novac koji svake godine ide u humanitarne svrhe. Ove godine sva prikupljena kosa ide u roditeljsku kuću Iskra a novac koji prikupimo uplati cemo na racun mališana iz Teslića koji se trenutno bori sa karcinomom”, kaže Dević.

Predrag Dević tim povodom gostovao je u emisiji Centar dana. Video pogledajte ovdje.

Back to top button