SportVijesti TG

Srpski Nagelsman iz Bazela: Teslićanin Ognjen Zarić – brzo su mi se desile neke stvari!

U 21 tim Bazela nedavno je preuzeo Ognjen Zarić. Reč je o treneru srpskog porekla, koji iako je tek prešao 30 godina, već nekoliko godina strpljivo gradi karijeru u germanskim zemljama. Švajcarski i austrijski mediji su pisali o njegovog promociji sa velikom pažnjom, sa naglaskom da se radi o klupskom projektu od kojeg se u budućnosti dosta očekuje. On je u razgovoru za Sport Klub otkrio kako je dospeo do Bazela.

„Rođen sam u Tesliću u Republici Srpskoj, a odrastao u Austriji gde sam proveo detinjstvo, završio školu i napravio prve fudbalske korake. Uporedo sa fakultetom počeo sam da se bavim i trenerskim poslom. Nakon nekoliko dobrih rezultata sa mlađim kategorijama dobio sam ponudu da trenerski posao postane moja profesija, što sam i prihvatio. Od tada sve je krenulo ubrzano i danas sam tu gde jesam, trener U21 FC Bazel“, rekao je Zarić na početku razgovora, pa potom otkrio da je već duže vreme u ovom klubu:

„Tokom 2020. godine došao sam u Bazel. Dobio sam poziv od tadašnjeg direktora akademije. Trenirao sam omladince Bazela i imali smo dosta dobre rezultate.

Nakon smene prvog trenera u aprilu prošle godine, novi trener me je hteo u svom stručnom štabu. Tu sam dobio priliku da radim sa dva odlična trenera, Patrikom Ramenom, koji je trener U21 selekcije Švajcarske sa kojom učestvuje na Evropskom prvenstvu 2023. godine i Giljermom Abaskalom, koji danas vodi Spartak iz Moskve. Tako da sam imao jedno fantastično iskustvo“.

U švajcarskom klubu ozbiljno računaju na njega zbog čeka mu je ovog leta dato da vodi U21 tim, u kojem će raditi sa mladim talentima i spremati ih za prvi tim.

„Imamo dosta talentovanih igrača. Cilj nam je da ih što bolje pripremimo i utabamo im put ka prvom timu Bazela. Da je to moguće pokazali su brojni primeri u prošlosti, jer su iz Bazelove akademije izašli brojni igrači koji su napravili zavidnu karijeru. Trudimo se da radimo kvalitetno i postavili smo izuzetno visoke ambicije. Vreme je da ponovimo uspehe iz prošlosti kada je Bazel imao zapažene rezultate kako u Švajcarskoj, tako i u Evropi“.

Šta će se od Vas očekivati u klubu?

„Upravo to. Da, zajedno sa mojim saradnicima, dam maksimalno sve od sebe u razvoju igrača. Cilj je da stvaramo profesionalce, koji će vratiti Bazel tamo gde pripada, a ujedno napraviti i zavidnu karijeru!“

Zarić nam je otkrio da ne prestaje sa usavršavanjem i da trenutno polaže za licencu koja će mu omogućiti da radi na najvišem nivou u seniorskom fudbalu.

„Trenutno polažem UEFA Pro-Licencu, uz to svakodnevno se naporno pripremamo za početak nove sezone. Naravno moj cilj je da radim na najvišem mogućem nivou, kada dođe vreme za to. Mislim da je važno stajati čvrsto sa obe noge u sadašnjosti. Ja se trudim maksimalno i uvek dajem 100% sebe, mislim da je to jedini pravi način da se ostvare zacrtani ciljevi“, zaključio je Ognjen Zarić.

Izvor: Sport Klub

Back to top button