DruštvoVijesti TG

Rekonstrukcija škole u Ugodnoviću, radovi uskoro počinju i u Očaušu! (FOTO)

Radovi na potpunoj rekonstrukciji unutrašnjeg prostora centralne škole u Ugodnoviću su u toku.

“Rekonstrukcija podrazumijeva malterisanje unutrašnjih zidova, zamjenu unutrašnje stolarije, podnih podloga,  zamjenu unutrašnjih instalacija – električne, vodovodne i kanalizacione mreže kao i izgradnju sistema za grijanje i kotlovnice. Izvođač radova je firma “Astra Plan” iz Brčkog. Ova investicija se finansira iz sredstava opštine Teslić i UNDP-a”, kažu u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Ugodnovićima.

Ovakvim uređenjem, naredna školska godina nakon završetka radovakažu, izgledaće sasvim drugačije.

“Učenici, nastavnici i ostalo radno osoblje škole imaće daleko bolje uslove za boravak i rad u školi. Nastavni proces će se lakše odvijati, a posebno treba istaći motivaciju koja će se stvoriti kod učenika i svih zaposlenih   kada kroče u jedan sasvim novi i svjež prostor. Roditelji i mještani su i više nego zadovoljni zbog početka radova”, kažu u školi.

Najavili su i potpunu rekonstrukciju područne osnovne škole u Očaušu.

“Takođe, biće odrađena i potpuna rekonstrukcija područne škole u Očaušu koja će uključivati mijenjanje unutrašnje stolarije, podova, sanitarnih čvorova, krečenje zidova i radova na fasadi. Radovi će početi krajem avusta. Sredstva za izvođenje istih izdvojila je Vlada Republike Srpske. Da bi se došlo do svega gore navedenog, u proteklom periodu direktor škole Dragiša Kovanović pokazao je veliki trud, požrtvovanost i volju da naša škola napreduje u svakom smislu. Bilo je potrebno da se pokuca na mnoga vrata i da se uputi dosta zahtjeva, ali na kraju, dobijanjem sredstava, sve to se isplatilo”, zaključili su školi.

Back to top button