DruštvoVijesti TG

Prvo krštenje u crkvi u Jezerima: Ime male Miljane (7) ostaće upisano zlatnim slovima u ljetopis svetinje! (FOTO)

Sedomogodišnja djevojčica Miljana Mijić je prva osoba krštena u novosagrađenom hramu u Jezerima, saznaje Teslićki Glas. Njeno ime, kako kažu u hramu Svetog apostola i jevanđeliste Marka, ostaće upisano zlatnim slovima u ljetopis ove svetinje.

“Mnogo Jezerana je kršteno u rodnim Jezerima. Neko na predratnom zborištu (molitvištu), neko u svome domu (kući)… Ali, posebnost ovog krštenja nije u većoj blagodati u odnosu na ostale, nego u tome što je Miljana Mijić ta koja je imala tu čast i privilegiju, da se nad njenom glavom prvi put prizove blagodat Božija, ne negdje tamo, nego u hramu koji je ovo čekao punih 30 godina”, kažu u crkvi Svetog apostola i jevanđeliste Marka.

Time je ovaj božanski događaj, kako kažu, ovjekovječen posebnom radošću.

“Porodica Mijić, radosna radi ulaska male Milje u okrilje naše Svete Crkve, a svi mi, što smo dočekali da se ovaj prelijepi Božiji dom pusti u bogoslužbeno – obrednu upotrebu i samim tim dobije svoju funkcionalnost i namjenu, radi koje je i sagrađen… Dostojna si hrišćanko Miljana, na mnoga i blaga ljeta”, poručili su iz jezeračke crkve.

Djevojčica je krštena 4. avgusta 2022. godine.

Teslićki Glas

Back to top button