Vijesti TG

Predstavljena idejna rješenja: Kako Teslić povezati sa auto-putem?

U Tesliću je danas održan prvi sastanak radne grupe sa inicijativom za utvrđivanje saobraćajne trase koja će ovu lokalnu zajednicu povezati sa auto-putem “9. januar” preko petlje “Stankovići” u stanarskom mjestu Osinja, koja treba da se gradi.

Sastanak su inicirale lokalne političke stranke okupljene oko koalicije SNSD-SPS.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Nedeljko Kerić, koji je i potpredsjednik OO SNSD Teslić, naglasio je da se teži da ova lokalna zajednica bude povezana na auto-put izgradnjom saobraćajnice preko Stanara.

“Bez dobrog puta mi nemamo šta tražiti. Tesliću je potreban put koji će našu lokalnu zajednicu spojiti sa auto-putem. Danas je prvi radni sastanak na kojem je predstavljeno više idejnih rješenja. Nadam se da ćemo naći neku varijantu koja će biti prihvatljiva, a nakon čega ćemo sa mještanima vidjeti koja je trasa izvodljiva, koja najmanje košta i koja će biti prihvatljiva svima”, rekao je Kerić.

Predsjednik teslićkog Odbora SPS-a Dragutin Škrebić rekao je da za privredu i građane nije dobro to što ova lokalna zajednica nije obuhvaćena auto-putem jer je prvo pitanje investitora – koliko ste udaljeni od aerodroma i auto-puta.

“Sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kada je bio u posjeti u Tesliću, razgovarali smo kako što kraće i što brže Teslić spojiti sa auto-putem. I danas smo ovdje da damo neka idejna rješenja”, rekao je Škrebić.

Danas su predstavljena četiri idejna rješenja trase procijenjene vrijednosti oko 20.000.000 KM, koje do Stanara prolaze kroz naselja Žarkovina-Dujakovići-Vitkovci.

Back to top button