Vijesti TG

Prebrojavanje CIK-a: U Tesliću dopisani glasovi Jeleni Trivić, Dodik zakinut!

Zabilježene su nove nepravilnosti tokom kontrolnog brojanja glasova u Glavnom centru u Sarajevu, kada su kandidatu PDP-a za predsjednika Republike Srpske na dva biračka mjesta u Tesliću dopisivani glasovi dok je kandidatu SNSD-a Miloradu Dodiku na istim mjestima umanjen izborni rezultat, saznaje ATV.

Kako ATV saznaje, na biračkom mjestu 074B016, Kuća Hakije Rakić u Gomjenici na području Teslića, Dodiku je ukradeno šest glasova, odnosno upisano mu je 63 umjesto 69, dok je njegovoj protivkandidatkinji Trivićki dopisan 21 glas, odnosno, umjesto osvojenih 193, upisano je 214 glasova.

Slična situacija je i na biračkom mjestu 074B037A, škola u Čečavi na području Teslića. Tu su brojači Trivićki upisali 181 glas umjesto 171, dok je Dodiku, koji je na ovom mjestu osvojio 214 glasova, tokom kontrolnog brojanja upisano 205.

Podsjetimo da su ovakve nepravilnosti zabilježene i ranije. Nedavno je Dodiku na jednom biračkom mjestu u Banjaluci umjesto 157 glasova upisana nula.

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno brojanje glasačkih listića iz Teslića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Izvor: ATV

Back to top button