Vijesti TG

Poskupio odvoz smeća u Tesliću: Ovo su nove cijene!

Umjesto dosadašnjih 8,19 KM Teslićani će odvoz smeća od 1.decembra 2022. godine plaćati 10,30 KM. Za pravna lica i preduzetničke radnje ova usluga biće skuplja za 10 % u odnosu na dosadašnju cijenu. Od poskupljenja nisu izuzete ni socijalne kategorije.

Lica koja primaju novčanu naknadu i nalaze se na evidenciji nadležnog Centra za socijalni rad, penzioneri čija je penzija ispod 300 KM ( ne računajući srazmjernu penziju), lica korisnici porodične penzije kod kojih je nesposobnost za samostalan život i rad nastupila prije 15-te godine života i lica koja na području Teslića posjeduju nekretninu, a stalno boravište im je na području druge lokalne zajednice ili van BiH umjesto dosadašnjih 5 K, ovu uslugu će plaćati 6,5 KM.

Zahtjev Komunalnog preduzeća “Komunalac” Teslić za promjenu cijena odvoza smeća danas su usvojili odbornici SDS-a, SPS-a, SDP-a, SDA-a i odbornik Demosa na sjednici Skupštine opštine Teslić. Odbornici SNSD-a bili su protiv poskupljenja i predložili da se troškovi “Komunalca” nadomjeste iz rebalansa budžeta, a ne iz džepa građana, ali za to nije bilo sluha.

Direktor teslićkog “Komunalca”, Dobrila Drinić Malić, koja je i odbornik SPS-a u Skupštini opštine Teslić, rekla je da ovo poskupljenje nije bilo moguće izbjeći zbog sveukupne ekonomske situacije.

Back to top button