DruštvoVijesti TG

Usluge Narodne kuhinje u Tesliću koristi 81 osoba, stigla dodatna pomoć!

Vlada Republike Srpske doznačila je 3.796 KM za rad Narodne kuhinje u Tesliću čije usluge koristi 81 lice, rekao je Srni sekretar teslićke Opštinske organizacije Crvenog krsta Jovica Trifunović.

Trifunović kaže da su doznačenim novčanim sredstvima nabavljene osnovne životne namirnice, hljeb, meso i mesni proizvodi.

On je naveo da je nedavno Vlada Republike Srpske za rad Narodne kuhinje dostavila i pomoć u prehrambenim artiklima, i to 2.850 kilograma brašna, 77 kilograma soli, 154 litra ulja, 154 kilograma šećera i 3.127 konzervi.

“U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Tesliću na realizaciji, odnosno provođenju programskih aktivnosti, zaposlena su tri radnika, a angažovano je 12 volontera”, rekao je Trifunović.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač ranije je izjavila da je Crveni krst Srpske u ovoj godini ostvario izuzetnu saradnju sa Vladom Srpske i dobio znatnu finansijsku podršku u prvom kartalu ove godine u iznosu od 60.500 KM, što je podijeljeno javnim kuhinjama. 

Izvor: SRNA

Back to top button