PolitikaVijesti TG

Ovo su rezultati kandidata svih stranaka iz Teslića: Ko je gubitnik, a ko dobitnik ovih izbora?

Najviše ličnih glasova kada je riječ o kandidatima iz Teslića iz svih stranaka za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici pet osvojio je Dalibor Panić, predsjednik OO SNSD Teslić. Panić je, prema trenutnim podacima CIK-a, osvojio 3.791 glas. Na drugom mjestu je Milan Kasapović, predsjednik OO SDS Teslić  sa 2.987 glasova. Treći po broju glasova je Miodrag Lukić iz SNSD-a sa 2.681 glas, četvrti Stojan Smiljanić iz SDS-a sa 2.513 glasova, peta Marina Maletić iz SNSD-a sa 2.440 glasova. To bi ukratko bio pregled pet najboljih ličnih rezultata kandidata iz Teslića za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prema trenutnim preliminarnim rezultatima iz Izborne jedinice 5, koju čine Doboj, Teslić, Petrovo i Stanari, u klupe Narodne skupštine Republike Srpske sješće šest poslanika sa direktnim mandatima.

To su podaci CIK-a koji su ažurirani danas, 5. oktobra 2022. godine u 14 časova.

Prema tim podacima raspored mandata u Izbornoj jedinici 5 trenutno izgleda ovako:

SNSD – 3 mandata

SDS – 1 mandat

Pokret za državu – 1 mandat

SP-NDP-SNP – 1 mandat.

Rezultati kandidata SNSD-a iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

Po prvi put, od kada je osnovan SNSD u Tesliću, osvojio je oko 30% glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske. Najviše glasova osvojio je Dalibor Panić, predsjednik teslićkog SNSD-a. Panić je, prema trenutnim podacima, osvojio 3.791 glas. Iza njega je Teslićanin Miodrag Lukić sa 2.681, te Teslićanka Marina Maletić sa 2.440 glasova.

S obzirom da je Panić OO SNSD-a u Tesliću preuzeo tek prije godinu dana, a stranku su pratile poteškoće u radu i reorganizacija, Panić je sa svojim timom, i tek dva kandidata iz Teslića pored sebe, postigao veliki uspjeh na listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

SNSD u Izbornoj jedinici 5 imaće tri poslanika. Kako stvari trenutno stoje to su Dobojlije Danijel Jošić sa 11.824 glasova, Aleksandar Subotić sa 9.470 glasova i Nina Bukejlović sa 8.526 glasova.

Rezultati kandidata SDS-a iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

Milan Kasapović, predsjednik OO SDS Teslić, osvojio je mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prema trenutnim preliminarnim rezultatima. Kasapović je bio nosilac liste SDS-a u Izbornoj jedinici 5 i imao je 2.987 glasova. Iako je to mnogo manje u odnosu na SNSD-ovog Dalibora Panića koji je osvojio 3.791 glas, Kasapović bi ipak mogao da dobije mandat kao neko ko je osvojio najveći broj glasova u SDS-u u Izbornoj jedinici 5.

Zanimljivo je da je Kasapović imao veliki tim ljudi iz Teslića koji su bili kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kandidati SDS-a iz Teslića bili su doktor Stojan Smiljanić, jedno od omiljenih lica u Tesliću koje su mnogi priželjkivali da vide u poslaničkim klupama, a koji je i odbornik SDS-a u Skupštini opštine Teslić, zatim doktor Mladen Đurić koji je takođe odbornik SDS-a u SO Teslić,  odbornik SDS-a u SO Teslić Aleksandar Šakanović, načelnik Odjeljenja za finansije u Opštinskoj upravi Teslić Deana Vuković, direktor Dječijeg vrtića “Palčić” Sandra Prpoš i direktor Kulturnog centra Teslić Isidora Vukmirović.

Dakle, SDS je na listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske imao čak sedam kandidata.

S obzirom na funkcije i ugled koji imaju kandidati, ali i činjenicu da je Teslić uporište SDS-a koji je i vlast u ovoj lokalnoj zajednici, očekivao se bolji rezultat od onog koji je osvojio njihov predsjednik Milan Kasapović.

Rezultati kandidata SP-a iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

Socijalistička partija, kako stvari trenutno stoje, osvojila je mandat. U klupe Narodne skupštine Republike Srpske mogao bi Srđan Todorović iz Doboja, direktor Fonda za zaštitu životne sredine, koji je bio i nosilac liste u Izbornoj jedinici 5. Osvojio je 2.956 glasova.

Na ovoj listi kandidati iz Teslića bili su Neven Majstorović, koji je ostvario najbolji rezultat među teslićkim kandidatima na listi SP-a sa 514 glasova, te Tanja Stojanović, Slađana Radonić i Nikolina Smiljanić.

Rezultati kandidata SPS-a iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

SPS u Tesliću, kako stvari trenutno stoje, nije osvojio direktan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Dragutin Škrebić, nosilac liste SPS-a, osvojio je 2.491 glas prema preliminarnim rezultatima CIK-a.

Na ovoj listi kandidati iz Teslića bili su i Slaven Jelić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Teslić, Dobrila Drinić Malić, odbornik SPS-a u SO Teslić i direktor Komunalnog preduzeća “Komunalac” Teslić, doktorica Sanja Glišić te profesor Miodrag Cvijić.

Rezultati kandidata DEMOS-a iz Teslića u Izbornoj jedini 5

Sa rezultatima ne mogu biti zadovoljni ni u teslićkom DEMOS-u. I oni su vjerovali da će osvojiti jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nosilac liste, Marinko Đukić, osvojio je 413 glasova. Prvi na listi DEMOS-a je Slađan Jović iz Doboja sa 2.302 glasa.

Na ovoj listi kandidati iz Teslića bili su Ivana Pavličević i Goran Jović.

Rezultati kandidata Ujedinjene Srpske iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

Na ovoj listi kandidati iz Teslića za Narodnu skupštinu Republike Srpske bili su Dušan Marković i Brane Jovičić. Marković je osvojio 374, a Jovičić 182 glasa prema trenutnom broju obrađenih glasova koji su objavljeni na sajtu CIK-a.

Rezultati kandidata PDP-a iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

Kada pogledaju izborni rezultat, mnogi se pitaju ima li uopšte PDP-a u Tesliću? Kandidati PDP-a iz Teslića za Narodnu skupštinu Republike Srpske bili su Miodrag Gačić i Zorica Gavrić. Gačić je osvojio 187 glasova. Zorica 146.

Na ovoj listi najviše glasova osvojila je Olivera Nedić iz Doboja i to 1.408 glasova, a ona je bila i nosilac liste PDP-a u Izbornoj jedinici 5.

Rezultati kandidata DNS-a iz Teslića u Izbornoj jedinici 5

Kada je riječ o teslićkim kandidatima DNS-a na listi su bili Nenad Mišić sa 62 osvojena glasa i Mićo Kuzmanović sa 46 glasova.

Back to top button