TG intervju

“Ovnovijada”: Adnanov ovan jači od Milanovog, Joka pravi najbolju cicvaru, Radojka sir! (FOTO)

U nadmetanju ovnova na platou Vučje planine kod Teslića pobijedio je ovan gazde Adnana Dugalića. Drugo mjesto osvojio je ovan gazde Milana Radešića, a treće ovan gazde Dejana Motičića. Borbe ovnova su i najveća atrakcija 25. po redu “Ovnovijade” koja je održana proteklog vikenda.

NADMETANJE OVNOVA:

1. Adnan Dugalić

2. Milan Radešić

3. Dejan Motičić

Tradicionalna privredno turistička manifestacija okupila je veliki broj ljudi iz ovog i drugih krajeva Teslića. U rodnu grudu, za “Ovnovijadu”, stigli su i mnogobrojni Srbi koji su napustili ovaj kraj i odselili se u Srbiju.

Narod se na platou planine veselio uz zabavni program. Domaćini su se, osim u nadmetanju ovnova, takmičili i u izboru najbolje cicvare i najboljeg sira.

Da Radojka Gavrić proizvodi odličan sir mnogi u planini znaju. Sada za to ima i zvanično priznanje. Sir koji proizvodi domaćica proglašen je za najbolji u oštroj konkurenciji u izboru najboljeg sira na “Ovnovijadi”. Drugo mjesto osvojio je Radomir Radić, a treće Čedomir Bačić.

NAJBOLJI SIR:

1. Radojka Gavrić

2. Radomir Radić

3. Čedomir Bačić

Nagrada za najbolju cicvaru otišla je u ruke Joke Gavrić. Pobjeda je tako izmakla iz ruku Milanke Kitić koja je osvojila drugo mjesto. Na trećem mjestu je cicvara domaćice Dragice Đurić.

NAJBOLJA CICVARA:

1. Joka Gavrić

2. Milanka Kitić

3. Dragica Đurić

Svi oni koji su se uputili ovog vikenda na plato Vučje planine uživali su još i u tradicionalnim sportskim disciplinama, kulturnom programu, izložbi rukotvorina, kao i degustaciji domaćih proizvoda.

Opština Teslić ovu manifestaciju organizuje kako bi sačuvala stočarski kraj, ali i podstakla razvoj turizma na Vučjoj planini.

Rezultate sportskih disciplina, kao i ko je ponio titulu Junaka Vučje planine, pogledajte u ovom tekstu:

Teslićanin nevjerovatne snage: On je ponovo Junak Vučje planine! (FOTO)

Teslićki Glas

Fotografije: Opština Teslić

Back to top button