TG intervjuVijesti TG

Oprezno: Znaju li vozači u Tesliću da je promijenjeno pravo prvenstva prolaza? (FOTO)

Nakon što je izgrađena nova saobraćajnica, odnosno obilaznica kroz Borja, došlo je do promjene prvenstva prolaza za vozila na raskrsnici kod komunalnog preduzeća u Tesliću. Iako su postavljeni saobraćajni znakovi vozači na njih rijetko obraćaju pažnju i voze “po starim pravilima” te tako dovode u opasnost sve učesnike u saobraćaju.

“Važno obavještenje za vozače u ulicama Vojvode Mišića, Kralja Petra I i Aleksandra Rajkovića. Na spoju navedenih ulica, tačnije na raskrsnici kod Komunalnog preduzeća došlo je do promjene odvijanja saobraćaja na način da je vertikalnom signalizacijom pravac Vojvode Mišića-Kralja Petra I sada ulica sa prvenstvom prolaza dok su vozači koji dolaze iz pravca Aleksandra Rajkovića (gradskog trga) obavezni da se zaustave obzirom da nailaze na put sa prvenstvom prolaza. Pošto je u više navrata zabilježeno da vozači ne obraćaju pažnju na promjenu koja je navedena ovim putem apelujemo na sve vozače da to čine”, kažu u Mjesnoj zajednici Novo Naselje.

Da je to i te kako opasno govori i doktor Nedeljko Kerić, odbornik SNSD-a, koji je na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta naglasio da i on živi u tom dijelu grada te da su njegove komšije spremne da pišu peticiju.

“Ljudi još nisu navikli na to. Poprilično se brzo vozi tim putem odnosno novom obilaznicom. Moje komšije žele da napišu peticiju. Traže da se planira, ako je moguće, jer je opasno i smanjena je vidljivost bila i ranije, da se uradi ležeći policajac na tom dijelu i da se uspori saobraćaj. Bez obzira poštujemo li ili ne poštujemo prvenstvo prolaza svakako se brzo vozi na toj dionici”, rekao je Kerić.

Back to top button