DruštvoVijesti TG

Opremljen kabinet vjeronauke u teslićkoj Srednjoj školi “Nikola Tesla”

Opremljen je kabinet vjeronauke u teslićkoj Srednjoj školi “Nikola Tesla”.
Učionica je opremljena audio-vizuelnim nastavnim sredstvima, koja će olakšati nastavni proces i davati plodove, kako kažu u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj,  koji će biti Crkvi i otadžbini na korist.


“Blagoslovom NJegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog G. Fotija, posredstvom Kancelarije za vjersku nastavu, Katihetski odbor je donirao sredstva za opremanje kabineta u JU SŠ „Nikola Tesla“ u Tesliću. Dobra saradnja sa upravom škole na čelu sa direktorom gospodinom Veljkom Jotanovićem, rezultirala je dobijanjem kabineta za Pravoslavnu vjeronauku, a u svrhu poboljšanja rada uslova rada za vjeroučitelja i učenike”, saopšteno je iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Zajednički trud koordinatora za vjersku nastavu protojereja-stavrofora Jovana Mihajlovića i Arhijerejskog namjesnika teslićkog protojereja-stavrofora Miladina Vukovića, učinio je da i drugi po redu kabinet u srednjoj školi bude namjenjen za Pravoslavnu vjeronauku.

“ Blagodarimo svima koji su svojim blagoslovima učinili da i ovaj dom postane stanište i misija Crkve, odakle će riječ Božija postati mjesto gdje će se ”ustima ispovjedati spasenje” (Rim.10:10)”, poručio je đakon Aleksandar Mitrović.

Back to top button