PolitikaTG intervju

Nikad zanimljivije izborne kombinatorike u Tesliću: Ko čini koaliciju za najviše funkcije?

Nije rijedak slučaj da koalicija na nivou republike i na lokalu nisu na istom kolosijeku. Zanimljivo je da je to slučaj i u Tesliću kada su u pitanju SPS i SNSD.

I jedna i druga stranka imaju svoje kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali kada je riječ o najvišim funkcijama, tu čine koaliciju na lokalu i podržavaju kandidate SNSD-a Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iako se u Tesliću o tome dugo pričalo potvrde nije bilo sve do centralne tribine SNSD-a kojoj su prisustvovali Milorad Dodik i Željka Cvijanović, a među koalicionim partnerima sjedio je i prvi čovjek SPS-a Dragutin Škrebić.

Dalibor Panić, Dragutin Škrebić i Milorad Dodik u Tesliću

„Želim da pozdravim ljude iz drugih političkih opcija koji su došli da zajedno sa nama podrže naše zajedničke kandidate i pored svojih političkih obaveza u ovim predizbornim danima. To su ljudi iz DEMOS-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, a sa nama je večeras i gospodin Dragutin Škrebić iz SPS-a koji nama pruža podršku i hvala mu na tome”, rekao je tokom svog obraćanja na centralnoj tribini Dalibor Panić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD Teslić.

Dakle, jasno je potvrđeno, da iako u lokalnom parlamentu SPS čini skupštinsku većinu sa SDS-om, kada je riječ o republičkom nivou, SPS je uz kandidate SNSD-a za najviše funkcije.

S obzirom da je Dragutin Škrebić kao predsjednik OO SPS Teslić sa svojim najbližim saradnicima prisustvovao centralnoj tribini SNSD-a i u prijateljskoj atmosferi razgovarao sa liderom te stranke Miloradom Dodikom, ne čudi što su iz teslićkog SNSD-a večeras uzvratili posjetu na centralnoj tribini SPS-a Sportskoj dvorani “Radolinka”.

Dalibor Panić i Dragutin Škrebić na centralnoj tribini SPS-a u Tesliću

Sudeći po odnosu snaga, kao i na glasačko tijelo SNSD-a, SPS-a, DEMOS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, odnosno stranaka koje čine koaliciju u Tesliću za najviše funkcije, iznenađenja na izborima u nedjelju neće biti. SNSD će kako stvari stoje, kao i prethodnih godina, ostvariti ubjedljivu pobjedu kada su u pitanju Opšti izbori, za razliku od lokalnih na kojim pobjeđuje SDS.

Biće zanimljivo pratiti i nastavak koalicije koja je trenutno na snazi, odnosno, njihov odnos u naredne dvije godine. Čini se da su stavovi, prije svega, između SNSD-a i SPS-a sve čvršći i bliži kada je riječ i o lokalu što nagovještava jedan potpuno drugačiji odnos političkih snaga u Tesliću.

Back to top button