Vijesti TG

Nikad brže: U Tesliću sjednica trajala pet minuta, a evo i zbog čega…

Pogriješili su u novembru prošle, pa došli da isprave krajem maja ove godine. Za pet minuta odbornici u lokalnom parlamentu u Tesliću danas su održali 33. redovnu sjednicu Skupštine opštine Teslić sa samo jednom tačkom Dnevnog reda. Tačnije, došli su da isprave grešku. Na Dnevnom redu bila je Odluka o dopuni Odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na području opštine Teslić.

Kako je navedeno u obrazloženju prilikom usvajanja Odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na području opštine Teslić, na sjednici održanoj 27.11.2023. godine, došlo je do tehničke greške, prilikom izrade materijala, te je kolona „Ostali objekti” izostavljena u pregledu tržišnih vrijednosti nepokretnosti po zonama, što je današnjim usvajanjem dopune Odluke ispravljeno.

Prema riječima Predraga Devića, odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić, današnja sjednica je primjer nerada kada je opštinska administracija u pitanju, te da je u pitanju još jedan dodatni namet za stanovnike opštine Teslić.

„Danas smo ovdje došli da glasamo o samo jednoj tački dnevnog reda, zbog toga jer je na nekoj od prethodnih sjednica izostavljena jedna bitna stavka. Ono što možemo reći kao jedan zaključak da je današnja sjednica rezultat neredovnog rada administracije i uopšte lokalne uprave u Tesliću”, rekao je Dević.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a, Stojan Smiljanić, pojasnio je da se današnja dopuna Odluke odnosi na objekte kojima nije jasna klasifikacija, kao što su vikendice, garaže i slično, a koji nisu bili jasno klasifikovani u prethodnoj odluci.

„Desila se proceduralna greška, u svim ranijim odlukama ova stavka je bila i nije dodatni namet građanima opštine Teslić” – istakao je Smiljanić.

Teslićki Glas

Back to top button