DruštvoVijesti TG

Narod iz Jasenove, Brezne, Ljeljuga i Gornjeg Teslića na molitvištvu proslavio prvu krsnu slavu! (FOTO)

Prva krsna slava, Sveti Jovan Bogoslov, proslavljena je juče na molitvištvu u Gornjem Tesliću. Na tom mjestu okupio se narod Jasenove, Brezne, Ljeljuga i Gornjeg Buletića.

“Svetosavski dom započet prije dvije  godine po blagoslovu NJegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko – tuzlanskog g. Fotija se uspješno dovršava, a vjernici zajedno za parohijskim sveštenikom protojerejem-stavroforom Miladinom Vukovićem, se staraju da ova svetinja u trudu ljubavi dobije plodove vjere”, navodi se na sajtu eparhije Zvorničko-tuzlanske.

Nakon služenja svete liturgije, učinjen je krsni hod do spomenika postradalim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine, čiji život je kao dragocjeni biser položen za bližnjega.

“Zajedno sa kumom Todorom Petkovićem i njegovom porodicom osvještani su slavski darovi, pomolili smo se za blagoslov i napredak djece u novoj školskoj godini, a nakon toga radost je nastavljena uz slavsku trpezu”, kažu u eparhiji.

Svečanost ovoga svetoga dana uveličana je pojanjem članova hora pri hramu Presvete Trojice u Tesliću pod vođstvom profesorke LJubice Timanović.

“Ovo molitvište i sabranje su svetosavsko naslijeđe, djelo koje je Sveti Sava u Hristu započeo i ostavio nama kao garant vječnoga života i istinskih vrijednosti. Molimo se Gospodu, da nas zajedno sa Svetim Jovanom Bogoslovom okuplja i sabira u ljubavi, dajući nam plodove Duha Svetoga kako bi svi bili jedno u Jednome”, dodali su u eparhiji.

Back to top button