Vijesti TG

Miličević: Ulazimo u jednu novu eru (FOTO)

Gradski most u Tesliću danas je pušten u saobraćaj. Na svečanom otvaranju mosta okupio se narod da vidi šta se to na Velikoj Usori gradilo devet mjeseci. Okupili su se i funkcioneri. Svi se složiše u jednom – mostom su zadovoljni.

Građani i funkcioneri okupili se na svečanom otvaranju mosta

Prvi su novim mostom prošetali mališani iz svih teslićkih vrtića sa načelnikom Milanom Miličevićem. To je, kako kažu u Opštinskoj upravi, simbol da se most ostavlja u nasljeđe budućim generacijama. A ne ostavlja se samo most.

Miličević i djeca iz vrtića

Most je koštao oko 1.500.000,00 KM. U tih milion i po, nešto je iz opštinske kase, nešto iz kreditnih sredstava.

Puštanjem balona ozvaničen početak saobraćaja na mostu

Djecu su najviše obradovali baloni, dok su oni stariji u šali dobacivali “još samo da se ima za jesti i popiti pa da i zapjevamo na novom mostu”. A moglo bi se i pjevati. Danas je 6. april, Dan opštine Teslić. Tako da Teslićani imaju dupli razlog za slavlje.

Dragutin Škrebić, Savo Kasapović i Milovan Stanković

Sve to nije prošlo bez teslićkih političara. I oni su mjerkali novi simbol opštine.

Teslićani na otvaranju gradskog mosta

Teslićki načelnik Milan Miličević rekao je da sa novim mostom Teslić ulazi u jednu novu eru.

“Drago mi je da svečano pustimo u saobraćaj novoizgrađeni gradski most. Naročito je važno što je to fokusirano da bude na Dan opštine Teslić. Važan i značajn projekat, iznad svega lijep, mada o ukusima ne treba raspravljati. Zahvaljujem se ljudima koji su bili jako strpljivi dok je izgradnja trajala”, rekao je Miličević i poručio da Teslić ulazi u novu eru sa simbolom grada.

Novoizgrađeni gradski most u Tesliću

Novi gradski most dug je 57 metara, širok 11 metara. Most ima i vidikovce sa pogledom na Veliku Usoru.

Most ima i vidikovce

Na most je danas stigao i Zdenko Dragičević, autor teslićkog gradskog mosta. Ideja je bila, kaže, da most bude nešto što ima smisla “na ovom mjestu i u ovom gradu”.

“Most neće biti samo traka za prelaženje. Pješaci će se ovdje zadržavati na za to predviđenim platformama. On ima svoju ekspresiju i po noći kada dobija potpuno drugu dimenziju”, kaže Dragičević.

Jedan od dva vidikovca

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Teslić Said Ajanović zahvalio se firmi iz Širokog Brijega koja je radove izvodila.

“Ovo je za njih bio konstruktivno lagan zadatak, ali što se tiče lokacije bilo je malo specifično tijesno. To je dovelo do toga da smo promašili rok mjesec dana. Ali sada svi možemo biti zadovoljni”, rekao je Ajanović.

Back to top button