Sport

Lidersi: Očekujemo izvinjenje Milovana Stankovića zbog omalovažavanja FK “Proleter”

Fudbalski klub “Proleter” iz Teslića na skupštini je zacrtao ambiciozan plan povratka u Prvu ligu Republike Srpske, ali nisu naišli na razumijevanje Opštinske uprave Teslić i zamjenika načelnika Milovana Stankovića koji je, kako kažu, najavio da neće odobriti sredstva za ovaj poduhvat.

Zbog toga su reagovali “Lidersi”, navijači FK “Proleter. U saopštenju za javnost iznijeli su sve detalje plana i sastanka. Očekuju više razumijevanja i izvinjenje Stankovića.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

Poštovani sugrađani i navijači Proletera,

Prinuđeni smo da se oglasimo povodom dešavanja nakon skupštine FK Proletera. Na skupštini je zacrtan ambiciozan plan povratka našeg kluba u Prvu ligu Republike Srpske, čime bi se Proleter konačno vratio tamo gdje po svojoj tradiciji i istoriji pripada. Nažalost, to nije naišlo na razumjevanje od strane zamjenika načelnika opštine Milovana Stankovića, koji je izjavio da se neće odobriti  sredstva za ovaj poduhvat, uz sramotnu konstataciju da je naš klub rekreativno sportsko udruženje.

Smatramo da je neprihvatljivo i bezobrazno da se FK Proleter koji 2026. godine slavi 100 godina postojanja tako omalovažava. Naš klub je ponos naše opštine kojem se decenijama u kontinuitetu nanosi nepravda od strane Fudbalskog saveza Republike Srpske, pa je nezamislivo da se njegov razvoj sabotira i od ljudi koji vode Teslić.

Zbog toga tražimo od lokalnih vlasti da se u narednih sedam dana jasno izjasne da li je cilj naše opštine da FK Proleter bude prvoligaš nakon decenije provedene u nižem rangu takmičenja. Takođe, zahtijevamo da se zamjenik načelnika izvine za svoje dugogodišnje omalovažavajuće izjave o našem klubu čije finansiranje predstavlja kao nebitnu i nepotrebnu stavku u opštinskom budžetu.

Postavljamo pitanje zašto se gradi novi stadion ako se klub smatra rekreativnim? Ova skupa i pompezno najavljena investicija jasno pokazuje da postoji potencijal i ambicija za veće domete, što je suprotno stavovima zamjenika načelnika.

Podsjećamo da je Novi Grad stao iza svoje Slobode, koja je u prošloj sezoni bila pretposlednja u Drugoj ligi, ali je ove sedmice administrativnom odlukom ubačena u najviši rang takmičenja. Zašto naša lokalna zajednica na isti način  ne stane uz Proleter?

Na kraju, zahtjevamo izmještanje najavljenog koncerta Zdravka Čolića na stadionu Radolinka koji je zakazan za 19. jul na Gradsku plažu ili na neku drugu adekvatnu lokaciju. Održavanje koncerta na stadionu koji je ionako devastiran može izazvati trajno oštećenje terena i infrastrukture. U suprotnom, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene korake kako bismo spriječili održavanje koncerta na našem stadionu.

Pozivamo sve navijače, simpatizere i građane da podrže naše zahtjeve i da zajedno stanemo u odbranu časti i budućnosti našeg kluba.

LIDERS TESLIĆ – SAMO SVOME GRADU ODANI

Back to top button