DruštvoVijesti TG

Komšije u Donjem Rankoviću prvi maj dočekale na okupu

Tradicionalno, uoči Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, uobičajeno je paljenje prvomajske vatre uoči praznika. Tradicija je to koju su obnovile komšije u mjesnoj zajednici Donji Ranković i okupile se kod društvenog doma na Trećem.

„Kod našeg doma se vatra uvijek palila, ali to posljednjih godina i nije baš bio slučaj. Okupili smo komšije i obnovili tradiciju paljenja vatre uoči Prvog maja! U dobroj atmosferi, uz muziku, sinoć smo uživali u našem društvenom domu na Trećem. Hvala svim komšijama koji su učestvovali u akciji uređenja doma prošle subote, a ove na istom mjestu, uživali u rezultatima svog rada“, kažu u Donji Ranković – МЗ Доњи Ранковић.

Inače, prošlog vikenda, komšije iz Donjeg Rankovića su se okupile kod tog društvenog doma, uredile i okršile prostor oko i u društvenom domu. Tada su i došli na ideju da organizuju paljenje prvomajske vatre uz večeru i muziku. Zanimljivo je da su volonterske akcije u tom selu česte.

U toku ovog mjeseca komšije su uredile i prostor oko društvenog foma na Memić Brdu, jer selo ima dva društvena doma. Pokrenuli su pitanje uređenja domova, njihovog održavanja, uređenja prostora, asfaltiranja prilaza prema područnoj osnovnoj školi, autobuskog stajališta u selu, kao i vodovoda za domaćinstva u koja voda još nije stigla.

Takođe, regionalni put koji prolazi kroz ovo selo u dužini od oko četiri kilometra u potpunosti je rekonstruisan i presvučen novim asfaltom.

Primjer su da se uz komšijsku slogu i rad mnogo toga može promijeniti.

Teslićki Glas

Back to top button