Kultura

Elena Slijepčević iz Gornjih Vitkovaca na Muzičkom festivalu (FOTO)

Teslićanka Elena Slijepčević, učenica drugog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” Gornji Vitkovci u Tesliću, učestvovala je i ove godine na Muzičkom festivalu u Derventi. Elena se mnogobrojnoj publici predstavila pjesmom „’Ajde Jano“.

Jubilarni deseti Muzički festival “Raspjevani maj” održan je u organizaciji Centra za omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ iz Dervente, u utorak, 28. maja, u prepunoj sali derventskog Centra za kulturu.

Podijeljenih u dvije kategorije, takmičilo se osamnaest djevojčica i dječaka u vokalnom izvođenju dječije, etno i zabavne muzike. Pored brodskih i prnjavorskih škola, učestvovale su osnovne škole iz Teslića, Stanara i Dervente.

U prvoj kategoriji takmičili su se učenici od 1. do 5. razreda, a prvo mjesto je osvojila Staška Milošević iz OŠ “Sveti Sava” Brod, izvodeći dječiju pjesmu “Želim”. Drugo mjesto pripalo je Anđeli Sančanin iz Osnovne škole “Branko Ćopić” Prnjavor.

Takmičari u drugoj kategoriji bili su učenici od 6. do 9. razreda. Prošlogodišnji pobjednik Nikola Zečević iz Osnovne škole “Sveti Sava” Brod, po drugi put je proglašen najboljim izvođačem u ovoj kategoriji, izvodeći pjesmu “Zagrli me”. Drugo mjesto su podijelili Ana Javorski iz Osnovne škole “Meša Selimović” Lišnja, Prnjavor i Božidar Vuković iz Osnovne škole “Branko Ćopić”.

Pored takmičarskog dijela publika je imala priliku da pogleda i izložbu tiflotehničkih i didaktičkih pomagala koje u Centru „Budućnost“ koriste u svakodnevnom radu sa djecom oštećenog vida, kao i sa djecom sa drugim smetnjama u razvoju.

Back to top button