Vijesti TG

Đukić: Razvojna agencija prati potrebe privrednika

Razvojna agencija Republike Srpske, prateći kurs razvoja Vlade Srpske, osluškuje potrebe domaćih privrednika za koje organizuje odgovarajuće seminare kako bi unaprijedili svoje vještine, izjavio je direktor ove agencije Marinko Đukić.

Đukić, koji je danas u Doboju prisustvovao “Prodajno-marketinškoj akademiji” za preduzeća iz Republike Srpske, poručio je da je ovo vjetar u leđa domaćim privrednicima i da će oni steći nova znanja.

On kaže da na seminaru učestvuje 17 predstavnika privrednih subjekata koji, osim iz dobojske regije, dolaze iz Gradiške, Prijedora, Banjaluke i Laktaša.

Predavač Miloš Todorović rekao je da će polaznici koji dolaze iz različitih sektora obrađivati dvije teme – prodaju i marketing, sa akcentom na alate koji prate digitalnu prodaju.

On je naveo da su privrednici ukazali na potrebu da se iznađe način kako privući kupca i dugoročno ga zadržati.

Učesnik seminara Sanja Simić iz kompanije “B Pandurević” iz Modriče kaže da je potreba za seminarima nastala zbog rasta ove kompanije koja se bavi proizvodnjom metalnih elemenata i otvaranjem komercijalnog sektora.

“Što se tiče marketinga, zastupljeni smo samo sa sajtom, nismo se više promovisali, tako da će ovo svakako doprineti tome”, rekla je Simićeva.

Seminar je organizovan u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Doboja koja pruža tehničku podršku. 

Izvor: SRNA

Back to top button