DruštvoPredstavljamoVijesti TG

Donji Ranković: Uz komšijsku slogu sve se može

Uređen je prostor oko društvenog doma na Memića Brdu uz složan volonterski rad komšija.

„Okrčili smo i uredili prostor oko društvenog doma na Memića Brdu. S obzirom da se prostor nije održavao određeno vrijeme, bilo je puno posla. Zahvaljujemo se svim mještanima koji su se volonterski odazvali akciji i dali svoj doprinos. Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje smo planirali kada je u pitanju uređenje društvenih domova u našem selu“, kažu u Savjetu mjesne zajednice Donji Ranković – МЗ Доњи Ранковић .

Donji Ranković ima dva društvena doma. Jedan je na Memića Brdu, a drugi je na Trećem kilometru.

„Više od 15 godina nema struje u društvenom domu na Memić Brdu. Radimo na tome da riješimo taj problem. Takođe, veliki problem kod ovog doma je i to što je krov propao. Uputićemo inicijativu da se krov hitno sanira kako društvena imovina, imovina svih nas u selu, ne bi dalje propadala“, kažu u mjesnoj zajednici.

Postavili su i novu zastavu na društveni dom na Memić Brdu tokom akcije proljećnog uređenja.

„U narednih nekoliko sedmica nastavljamo sa proljećnim uređenjem našeg sela. Sljedeća akcija je kod doma na Trećem. Obavijestićemo vas o tačnom terminu kako biste nam se, ako imate volju i želju, pridružili. Želja nam je da društvene domove uredimo i dovedemo u funkcionalno stanje kako bi svim stanovnicima našeg sela bili od koristi.

Voljeli bismo da nam se pridružite, drage komšije, da uradimo nešto korisno za svoju mjesnu zajednicu, svoje selo i našu djecu. Naravno, uz posao ide i druženje”, poručuju iz Donjeg Rankovića.

Teslićki Glas

Back to top button