Sport

Dobrinko Lukić izabran za predsjednika UO teslićkog FK “Proleter”

U Tesliću je održana prva, konstitutivna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba „Proleter“, a novi delegati odabrali su i potvrdili novo rukovodstvo kluba.

Na sjednici je donesena odluka da potpredsjednik skupštine kluba bude Vladimir Simić, dok je za predsjednika Upravnog odbora imenovan Dobrinko Lukić. Izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Novoizabrani predsjednik Uprave kluba Dobrinko Lukić izrazio je očekivanje da će ambicije kluba koje su zacrtane u programu rada, što se tiče i organizacionog i takmičarskog dijela u ovoj polusezoni biti ostvarene.

“S obzirom na trenutno stanje u FK Proleter svjesni smo da je najvažnije da klub stane na zdrave noge. Ono što javnost i navijače najviše interesuje, s obzirom da je novi Upravni odbor počeo s radom i da nam je jedan od zadataka imenovanje stručnog štaba kluba, mogu da kažem da će Upravni odbor već na sutrašnjoj sjednici imenovati Darijana Grbića za šefa Stručnog štaba i Nemanju Rašića za pomoćnika šefa Stručnog štaba”, rekao je Lukić.

On je po pitanju ambicija kluba u ovoj polusezoni naglasio da postoje naznake za reorganizacijom u Drugoj ligi Republike Srpske, odnosno za stvaranje jedinstvene Druge lige, tako da je cilj kluba da ostane u toj jedinstvenoj Drugoj ligi.

Sejdo Zukanović, predsjednik Skupštine “Proletera” rekao je da će i članovi skupštine i nova uprava kluba imati jedan ozbiljan zadatak da klub krene jednim boljim putem i vrati se na mjesto koje mu pripada.

“Mene posebno raduje da smo danas imali i sponzore kluba, predstavnike lokalne zajednici i navijače. To je snaga koja treba obezbijediti da naš klub ponovo bude institucija, koja će laganim koracima doći do uspjeha”, rekao je Zukanović.

Skupština je takođe razmatrala izvještaj o radu kluba u 2022. godini, kao i plan i programa rada za 2023. godinu, kao i Informaciju o stanju infrastrukturnih objekata koje klub koristi, sa prijedlogom za tehničko poboljšanje.

Izvor: Opština Teslić

Back to top button