Sport

Djevojčice i fudbal u Tesliću: Hoće li se osnovati Ženski Fudbalski klub “Proleter”?

Nije nemoguće da Teslić uskoro dobije još jedan ženski kolektiv i to u fudbalu. Zbog velikog interesovanja djevojčica za fudbal o tome se uveliko razmišlja.

“U školi fudbala Proleter već trenira nekolicina djevojčica i njihova posvećenost i želja za igrom podstakla nas je na formiranje ženske sekcije, što bi trebalo da predstavlja bazu za, nadam se, skoro formiranje i ženskog fudbalskog kluba”, kaže trener Nikola Radoš.

Prvi trening i upis novih članica zakazan je za 1. decembar od 17:30h u sali OŠ “Vuk Karadžić” u Tesliću.

“Fokus smo stavili na omladinske kategorije, pa su nam ciljna grupa ovaj put djevojčice uzrasta od 6 do 14 godina. Pošto je fudbalska sezona završena, treninge ćemo do proljeća obavljati u zatvorenom, a taj period iskoristićemo i za odigravanje nekoliko turnira u regiji i inostranstvu sa ciljem selektovanja ekipe. Ideja je da od sljedeće godine Teslić dobije novi ženski fudbalski kolektiv, koji bi se takmičio u razvojnoj ligi za djevojčice pod okriljem FS/NS BiH. Budući da nailazimo samo na pozitivne vibracije u javnosti, sigurni smo da će ova priča da zaživi u Tesliću. Sve zainteresovane djevojčice pomenutog uzrasta mogu da dođu na trening i pronađu sebe u najpopularnijoj igri sa loptom”, dodaje Radoš.

Teslićki Glas

Back to top button