Vijesti TG

Dan opštine Teslić: Zlatna plaketa „6. april“ Češkoj razvojnoj agenciji (FOTO)

Povodom Dana opštine Teslić večeras je održana svečana akademija.

U sklopu ove manifestacije povodom Dana opštine Teslić potpisan je protokol o saradnji između “Matice srpske” iz Novog Sada i Opštinske uprave Teslić.

Uručena su i opštinska priznanja najzaslužnijim građanima, organizacijama i kolektivima koji su se svojim doprinosima, radom i angažovanjem istakli u protekloj godini.

Zlatna plaketa „6. april“ , dodijeljena je Češkoj razvojnoj agenciji za doprinos i podršku projektu rekonstrukcije postrojenja za preradu pitke vode kojim se dugoročno rješava pitanje vodosnabdjevanja na području opštine Teslić, srebrna plaketa „Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Teslić“ i posthumno Dušku Mišiću Doringu privredniku i odborniku, dok su zahvalnice uručene Draganu Ignjiću Montingu za doprinos humanitarnim aktivnostima i promociji sporta, Predragu Đekanoviću za humanitarne aktivnosti, podršku rekonstrukciji škole u Ukrinici i podršku sportu kroz FK „Ukrina“ iz Čečave, a za afirmisanje malog fudbala „Klubu malog fudbala Teslić“.

Povodom obilježavanja Dana opštine Teslić, tokom mjeseca aprila održavaju se brojne kulturno-zabavne i sportske manifestacije.

Izvor: Opština Teslić/Teslicki Glas

Back to top button