Predstavljamo

Ćorić: Zaštita djece u saobraćaju – primarni cilj!

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić poručio je danas u Bijeljini da je opredjeljenje ovog resora zaštita djece i njihovih života u saobraćaju i apelovao na vozače da, budući da počinje školska godine, budu što obazriviji.

„U sedam mjeseci ove godine nismo imali stradale djece na putevima u Republici Srpskoj. Nadam se da će tako i ostati i da će ti negativni trendovi biti svedeni na minimum. Zaštita djece i njihovih života su na prvom mjestu“, poručio je Ćorić.

Ćorić je apelovao na vozače da budu skoncentrisaniji, budući da se od prvog školskog dana povećava koncentracija djece u saobraćaju i na putevima u Srpskoj.
„Zato i slogan današnje akcije ukazuje na to – Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“, rekao je Ćorić.

Ministarstvo, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savezom Srpske i svim institucijama sprovodi preventivne aktivnosti zaštite svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece.

„Budući da je danas prvi dan škole, pripremili smo predstavu koja će na prigodan način zabaviti djecu, a sa druge strane i njima i roditeljima dati osnovne smjernice za kretanje u saobraćaju, kako bi nivo svijesti bio podignut na viši nivo“, rekao je Ćorić.

On je pojasnio da je ova predstava do sada prikazana u 110 škola u Republici Srpskoj i dala svoje efekte.

Ćorić je naveo da je resorno ministarstvo, osim ovih aktivnosti čiji je cilj bezbjednost u saobraćaju, u prethodnom periodu posebnu pažnju obraćalo na bezbjednost korištenja interneta.

„Održali smo obuke sa nastavnicima i stručnim saradnicima u školama, koji preneseno znanje treba da prenesu roditeljima i djeci“, rekao je Ćorić.

Back to top button